arrow Tražite rješenje za vašu industriju ili imate tehnički problem kojeg trebamo rješiti?

Ulaganje u obrazovanje

Ulaganje u obrazovanje i buduće generacije je aktivnost MB Frigo Grupe s kojim želimo doprinijeti zajednici i unaprijediti tržište klimatizacije i rashladne tehnike u Adria regiji. 

Naš cilj je poduprijeti obrazovanje i osvjestiti buduće generacije za korištenje prirodnih radnih tvari u rahldnoj tehnici kako bi postali aktivni sudionici zaštite okoliša i promicatelji enregtski učinkovitih sustava.

Unazad nekoliko godina donirali smo CO2 rashladne jedinice strojarskim fakultetima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Beogradu.

Ove jedinice će biti integrirane u laboratorije za termodinamiku na fakultetima, čime se unaprjeđuje obrazovni proces i istraživački rad studenata.

Projekt donacije usmjeren je na ulaganje u obrazovanje i razvoj novih, ekoloških tehnologija. MB Frigo Grupa i Carel, kao partnerske tvrtke, izabrani su zbog svog renomea i kvalitete u području rashladne tehnike.

S više od 40 godina iskustva na tržištu, MB FRIGO nastoji svoje bogato znanje i iskustvo pretočiti u aktivnosti koje će pozitivno utjecati na zajednicu i buduće naraštaje studenata.

Suradnja između akademske zajednice i poslovnih subjekata otvara nove mogućnosti za studente. Kroz praktičan rad na vrhunskoj opremi, studenti će stjecati ključna znanja i vještine potrebne za uspješan rad u budućnosti.

Rashladna tehnika je dinamično područje koje neprestano doživljava promjene i inovacije, posebno u smislu ekološki prihvatljivih rješenja, povećanja energetske efikasnosti i naprednih mogućnosti upravljanja. U tom kontekstu, neprestano praćenje trendova i ulaganje u znanje postaje neizostavno za sve profesionalce u industriji.

Instalirane ArctiCO2 rashladne jedinice koriste CO2 kao ekološki prihvatljivu radnu tvar, opremljene su inovativnim inverterskim kompresorom, te uključuju napredni Carel BOSS sustav za nadzor i upravljanje. Ovaj sustav omogućuje daljinsko praćenje i upravljanje putem interneta na različitim uređajima poput računala, tableta ili mobitela, dodatno potičući fleksibilnost i pristupačnost u obrazovanju.