Svjetski dan rashladne tehnike!

Svjetski dan rashladne tehnike!

Želimo vam sretan Svjetski dan rashladne tehnike 26. lipanj !
(World Refrigeration Day, 26th June)

26. lipanj obilježava se kao “Svjetski dan rashladne tehnike”. Želja je ukazati na važnost i podići svjesnost i razumijevanje javnog mnijenja vezano za rashladnu tehniku, klimatizaciju i toplinske pumpe. U današnjem modernom načinu života tehnika hlađenja igra važnu ulogu u lancu opskrbe hrane, procesnoj industriji, farmaciji, IT sektoru i klimatiziranju prostora ili vozila u kojima boravimo.

Današnji datum odabran je jer se na današnji dan prije 195 godina rodio engleski fizičar Sir. Wiliam Thomson, poznatiji kao Lord Kelvin, začetnik termodinamike i tvorac temperaturne Kelvinove skale.

Potrebno je naglasiti  nužnost promjena starih HFC tehničkih rješenja koja su se koristila u prošlosti i upoznati javnost s današnjim modernim rashladnim CO2 te “low GWP HFC” sustavima te upozoriti na izazove koje nosi budućnost.

Već krajem ove godine na snagu stupa EU uredba kojom se iz upotrebe izbacuju rashladna sredstva s GWP-om većim od 2500. Time najupotrebljavanija radna tvar R-404a odlazi u “povijest” te je takve sustave potrebno nadograditi gdje je to izvedivo ili potpuno zamijeniti novim.

MB FRIGO nudi cijeli asortiman proizvoda koji zadovoljavaju sve ekološke i tehničke standarde sukladno F-Gas regulative. U ponudi su sustavi koji kao radnu tvar koriste CO2 ili rashladna sredstva s niskim GWP-om.

Kontaktirajte nas za odabir rješenja za Vaš rashladni sustav !

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree