Robotizacija proizvodnje

Robotizacija proizvodnje

MB Frigo grupacija uložila je 19 milijuna kuna u robotizaciju postojeće proizvodne linije rashladne opreme uz pomoć sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kao lideri na tržištu rashladne opreme i klimatizacije, konstantno ulažemo u razvoj tehnologije kako bi svojim partnerima – kupcima ponudili proizvode s dodanom vrijednošću. Ovo ulaganje dio je filozofije koja nas pokreće i prati našu misiju poslovanja – kvalitetnim i prepoznatljivim proizvodima, inovativnim rješenjima te izvrsnom uslugom želimo unaprijedimo kvalitetu života svakog korisnika naših proizvoda ili usluga.

Naš proizvodni program uključuje proizvodnju rashladnih komora, hladioničkih vrata, industrijskih hladioničkih panela, rashladnih vitrina, kondenzacijskih i multikompresoriskih jedinica.

Od samih početaka proizvodni program ističe se kvalitetom, fleksibilnošću i mogućnošću izrade proizvoda po mjeri prema zahtjevima kupaca. Zbog vrhunske kvalitete uspjeli smo plasirati MB Frigo rashladne uređaje u zemlje Europske unije kao što su Austrija, Njemačka, Švicarska, Dansku …

Prema postavljenoj strategiji razvoja, prošle godine uložili smo u razvoj novih tehnologija, točnije u projekt «Jačanje konkurentnosti i poslovni razvoj tvrtke MB Frigo d.o.o.» U taj je projekt uloženo 19 milijuna kuna, čime se rješava nedostatak proizvodnih kapaciteta za ispunjenje potreba postojećih klijenata, akviziciju novih i izlazak na nova tržišta. Jedna od bitnih stavaka projekta je uvođenje robotizirane linije za obradu limenih dijelova opreme i konstrukcija.

Uvođenjem robotike proizvodni tokovi postali su fluentni te smo automatizirali poslovne procese, povećali efikasnost, kvalitetu, ponovljivost i sveli smo na minimum broj nesukladnih izrađevina. I na kraju, imamo dobru vijest za sve koji zaziru od robotike na radnom mjestu: naši dojučerašnji operateri CNC strojeva su uspješno postali programeri fleksibilne tandemske robotske ćelije za probijanje i savijanje lima.

Uz navedenu modernizaciju uvođenjem robotizacije te implementaciju nadolazećeg sustava za digitalno upravljanje poslovnim procesima stvaraju se uvjeti za Industriju 4.0 tzv. pametne tvornice.

To nipošto nije kraj ulaganju i unaprjeđenju proizvodnje jer i dalje nastavljamo s uvođenjem novih tehnologija i proširenja proizvodnog pogona kako bi proširili svoje poslovanje na ostale zemlje u Europi. Tako je prošle godine formiran Odjel za istraživanje i razvoj. Glavni razlog za njegovo osnivanje je sve veća potražnja za opremom koja koristi radne tvari s malim potencijalom globalnog zagrijavanja (tzv. Low GWP), odnosno R 407F, R 449A, R 32 i ugljični dioksid (R 744), pri čemu se posebnu pozornost posvećuje upravo opremi za CO2.

 

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree