arrow Tražite rješenje za vašu industriju ili imate tehnički problem kojeg trebamo rješiti?

Robotizacija proizvodnje

MB Frigo grupacija uložila je 19 milijuna kuna u robotizaciju postojeće proizvodne linije rashladne tehnike

Kao lideri na tržištu rashladne opreme i klimatizacije, konstantno ulažemo u razvoj tehnologije kako bi svojim partnerima – kupcima ponudili proizvode s dodanom vrijednošću.

Ovo ulaganje dio je filozofije koja nas pokreće i prati našu misiju poslovanja – Kvalitetnim i prepoznatljivim proizvodima, inovativnim rješenjima te izvrsnom uslugom želimo unaprijedimo kvalitetu života svakog korisnika naših proizvoda ili usluga.

Naš proizvodni program uključuje proizvodnju: 

  • rashladnih komora
  • hladioničkih vrata
  • industrijskih hladioničkih panela
  • rashladnih vitrina
  • rashladnih i multikompresoriskih jedinica.

Vrhunska kvaliteta

Od samih početaka proizvodni program ističe se kvalitetom, fleksibilnošću i mogućnošću izrade proizvoda po mjeri prema zahtjevima kupaca. Zbog vrhunske kvalitete uspjeli smo plasirati MB Frigo rashladne uređaje u zemlje Europske unije kao što su Austrija, Njemačka, Švicarska, Dansku …

Jačanje konkurentnosti i poslovni razvoj 

Prema postavljenoj strategiji razvoja, uz pomoć sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uložili smo u razvoj novih tehnologija, točnije u projekt «Jačanje konkurentnosti i poslovni razvoj tvrtke MB Frigo d.o.o. 19 milijuna kuna. Projektom se riješio nedostatak proizvodnih kapaciteta za ispunjenje potreba postojećih klijenata, akviziciju novih i izlazak na nova tržišta. Jedna od bitnih stavaka projekta je uvođenje robotizirane linije za obradu limenih dijelova opreme i konstrukcija.

Robotizirana proizvodnja

Uvođenjem robotike proizvodni tokovi postali su fluentni te smo automatizirali poslovne procese, povećali efikasnost, kvalitetu, ponovljivost i sveli smo na minimum broj nesukladnih izrađevina. I na kraju, imamo dobru vijest za sve koji zaziru od robotike na radnom mjestu: naši dojučerašnji operateri CNC strojeva su uspješno postali programeri fleksibilne tandemske robotske ćelije za probijanje i savijanje lima.

Uz navedenu modernizaciju uvođenjem robotizacije te implementaciju nadolazećeg sustava za digitalno upravljanje poslovnim procesima stvaraju se uvjeti za Industriju 4.0 tzv. pametne tvornice.