Projekt luka Brižine – centralni rashladni sustav CO2

Projekt luka Brižine – centralni rashladni sustav CO2

Projekt u izgradnji – ribarska luka Brižine među prvima je na regionalnom tržištu prihvatila korištenje centralnih rashladnih uređaja na prirodnu radnu tvar CO2.

U najnovijem unapređenju svojih pogona, luka Brižine odlučila se za korištenje MB Frigo proizvoda CO2 multikompresorskih jedinica. Kao neophodan korak u prihvaćanju F-Gas regulative, investitor je odabrao sigurno i ekološki prihvatljivo rješenje proizvođača MB Frigo grupa.

Odjel istraživanja i razvoja MB Frigo Grupe prema projektnoj je dokumentaciji osmislio, konstruirao i sastavio inovativni rashladni sustav za potrebe projekta. Navedeni sustav –  CO2 booster jedinice (minusno područje – 90 kW / plusno područje – 30 kW) raspoređen je na dvije multikompresorske jedinice na CO2.

Navedeni rashladni sustav koristi se u rashladnim komorama za prihvat svježe ribe, skladištenje smrznute ribe i 2 ledomata (kapaciteta 15,0t/sat).

U sklopu višemilijunskog projekta, luka Brižine postala je pionir u korištenju prirodnih radnih tvari u centralnim rashladnim sustavima te usvojila sve ekološke zahtjeve koji se očekuju u budućnosti cijele industrije.

Završetak kompletnog projekta luka Brižine predviđa se za kraj 2020./ početak 2021.

Ribarska luka Brižine po provedbi projekta nudit će cjelovitu uslugu luke posebne namjene koji služi za prihvat i smještaj ribarskih plovila te će ujedno biti i iskrcajno mjesto za ribarska plovila. Također, korisnici će imati na raspolaganju i brojne druge mogućnosti korištenja infrastrukture ribarske luke, poput hladnjača za riblji otpad, kratkoročno skladištenje, upravljanje otpadom, brzi servis ribarskih brodova i sl. Omogućit će se uređeni i sistematizirani način priveza brodova, a kapacitet same luke bit će uvećan te će se uz obalu moći vezati 12 brodova.

Sarajevo

T: +387 (8) 33 762 111
F:+387 (8) 33 762 112
info@mbfrigo.ba

Blažujski drum 4
71000 Sarajevo
BiH

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree