Projekat luka Brižine – centralni rashladni sustav CO2

Projekat luka Brižine – centralni rashladni sustav CO2

Projekat u izgradnji – ribarska luka Brižine među prvima je na regionalnom tržištu prihvatila korišćenje centralnih rashladnih uređaja na prirodnu radnu materiju CO2.

U najnovijem unapređenju svojih pogona, luka Brižine odlučila se za korišćenje MB Frigo proizvoda CO2 multikompresorskih jedinica. Kao neophodan korak u prihvatanju F-Gas regulative, investitor je odabrao sigurno i ekološki prihvatljivo rešenje proizvođača MB Frigo grupa.

Sektor istraživanja i razvoja MB Frigo Grupe prema projektnoj dokumentaciji smislio, konstruisao i sastavio inovativni rashladni sistem za potrebe projekta. Navedeni sistem –  CO2 booster jedinice (minusno područje – 90 kW / plusno područje – 30 kW) raspoređen je na dve multikompresorske jedinice na CO2.

Navedeni rashladni sistem koristi se u rashladnim komorama za prihvat sveže ribe, skladištenje smrznute ribe i 2 ledomata (kapaciteta 15,0t/sat).

U sklopu višemilionskog projekta, luka Brižine postala je pionir u korišćenju prirodnih radnih materija u centralnim rashladnim sistemima, usvojila sve ekološke zahteve koji se očekuju u budućnosti cele industrije.

Završetak kompletnog projekta luka Brižine predviđa se za kraj 2020./ početak 2021.

Ribarska luka Brižine po završetku projekta nudi celovitu uslugu luke posebne namene koji služi za prihvat i smeštanje ribarskih brodova tu će ujedno biti i iskrcajno mesto za ribarske brodove. Takođe, korisnici će imati na raspolaganju i brojne druge mogućnosti korišćenja infrastrukture ribarske luke, poput hladnjača za riblji otpad, kratkoročno skladištenje, upravljanje otpadom, brzi servis ribarskih brodova i sl. Omogućiće  uređeni i sistematski način privezivanja brodova, a kapacitet same luke biće uvećan tako da će se uz obalu moći vezati 12 brodova.

Beograd

T: +381 (0) 11 3774 962
F:  +381 (0) 11 3774 958
info@mbfrigo.rs

Miroslava Antića 26
11283 Beograd
Srbija

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree