Novi kampus u Varaždinu

Novi kampus u Varaždinu

MB Frigo Grupa sudjelovala je u projektu Najsuvremenijeg hrvatskog studenskog kampusa u Varaždinu preko projektantskog ureda SANGRAD + AVP na čelu s arhitektom Vedranom Pedišićem.

Projekt je vrijedan 141 milijun kuna, a izgrađen je 85% bespovratnim sredstvima iz Europske unije, dok je 15% nacionalna kontribucija.

Cijeli koncept teži održivom razvoju i očuvanju okoliša s ciljem da se postigne emisija štetnih plinova u atmosferu jednaka nuli. Kišnica se koristi za sanitarnu vodu, a objekt ima i sustave paljenja svjetala na senzore u cijelom prostoru te sortiranje i odlaganje otpada u podzemne spremnike. Uz sve to, na trgu ispred postojeće zgrade osmišljen je solarni park sa solarnim drvom i dvije klupe, koje su postavljene u poluležeći položaj dok se solarni kolektori nalaze na nadstrešnici, tako da se dvije osobe mogu opuštati u hladovini dok, primjerice, pune svoje telefone (komentar arhitekta Velasca Farrera jedan od članova arhitektonskog tima).

Inženjerski tim MB Frigo Grupe u suradnji s projektnim uredom  SANGRAD + AVP odabrala je opremu za klimatizacijski sustav – Sabiana. Dizajn i učinkovitost Sabiana opreme odlično se uklopila u cjelokupni projekt.

Gore navedeni tekst preuzet je s portala jutarnji.hr gdje možete pročitati više o navedenom projketu.

Za više infomacija kontaktirajte

Inženjering klimatizacija

Prodaja i projekti

T: +385 (0) 91 66 08 005
ing-klimatiacija@mbfrigo.hr

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree