Američka Međunarodna Škola (AISZ)

Američka Međunarodna Škola (AISZ)

Ako ste prolazili Središćem, niste mogli ne primijetiti tu novu zgradu. Na prvu moderna, čista i stroga, a nakon pomnijeg promatranja, kad se uoči tko su njezini stanovnici, postaje nekako topla, vesela i razigrana. Baš takva bi trebala biti i škola: ozbiljna i stručna, ali opet pružati veselje i toplinu.

Upravo to su neke od karakteristika zgrade Američke međunarodne škole u Zagrebu (AISZ), čiji su autori Vedran Pedišić i Erick Velasco Farrera iz ureda SANGRAD+AVP u suradnji s američkim kolegama iz ureda FLANSBURGH architects, Davidom Croteauom i Jenni Katajamäki.

Škola se sastoji od četiri dijela: vrtića, osnovne škole, više osnovne škole (od 6. do 8.razreda) i srednje škole. Riječ je o obrazovnoj instituciji koja ima specifičan odnos prema obrazovanju i svojim učenicima, a kako ona funkcionira ukratko nam objašnjava direktor Paul Buckley.

Nešto više o bjektu:

  • 23.958 m2 površina parcele
  • 13 mjeseci trajala je gradnja
  • 8667 m2 površina škole
  • 14,7 milijuna eura stajala je gradnja

Inženjerski tim MB Frigo Grupe u suradnji s arhitektonskim uredom ureda SANGRAD+AVP sudjelovao je u projektu. Odabrani su Sabiana ventilokonvektori Carisma CRSO .

Sabiana već godinama unaprjeđuje klimatizacijske sustave kako bi krajnjim korisnicima bila omogućena udobnost bez da se naruši moderan dizajn interijera.

Dijelovi gore navedenog teksta i slika preuzeti su s portala www.jutarnji.hr/domidizajn https://www.slobodnadalmacija.hr/stil/promo/clanak/id/597992/emcinestarem-proglasen-najboljim-kinoprikazivacem-u-europ

Za više informacija o projektu kontaktirajte:

Inženjering klimatizacija

Prodaja i projekti

T: +385 (0) 91 66 08 005
ing-klimatiacija@mbfrigo.hr