arrow Tražite rješenje za vašu industriju ili imate tehnički problem kojeg trebamo rješiti?

Naš rashladni sustav u Norveškoj

Norveška firma za skladištenje mesnih proizvoda odabrala je Arctico2 rashladni sustav koji je osmišljen i proizveden od strane MB Frigo Grupe. 

ArctiCO2 rashladne jedinice predstavljaju idealno rješenje za hlađenje u komercijalnim i industrijskim primjenama s prirodnom radnom tvari CO2.

ArctiCO2 rashladne jedinice predstavljaju idealno rješenje za hlađenje u komercijalnim i industrijskim primjenama s prirodnom radnom tvari CO2.

CO2  rashladni sustav sastoji se od kompresorske jedinice, izdvojenog međuhladnjaka, hladnjaka plina, visokoučinskog isparivača i električnog upravljačkog ormara.

Kompresorska jedinica izvedena je sa dvostupanjskim poluhermetičkim kompresorom Dorin zadnje generacije koji radi u podkritičnom i transkritičnom području.

Jedinica je opremljena sustavom za odvajanje i povrat ulja, spremnikom ukapljene radne tvari i električnim ormarom.

Upravljanje kompresorskom jedinicom izvedeno je elektroničkim kontrolorom CAREL serije pRack 100T, a upravljanje radom isparivača u rashladnoj komori izvedeno je korištenjem Danfoss-ovog elektronskog ekspanzijskog ventila za CO2 serije AKVH kojega pogoni Danfoss-ov elektronički kontrolor serije AK CC 550A.

Oba sistema su međusobno povezana tako da ne postoji opasnost od tzv. neusklađenog rada, a time i havarije rashladnog sustava. Takvom povezanošću ostvaruju se optimalni pogonski parametri koji osiguravaju maksimalnu iskoristivost cijelog sustava.

 

Instalirana oprema

Tehnički detalji

  • Klimatizacijska oprema:  Arctico2 rashladni sustav
  • Primjena: Rashlasni sustav za skladištenje mesnih proizvoda
  • Investitor: Vodeći proizvođač mesnih proizvoda u Norveškoj
  • Lokacija: Norveška
  • Datum instalacije: 9/2019