Rashladnik vode (15 MW)

Rashladnik vode (15 MW)

Haier proizveo rashladnik vode kapaciteta 15 MW, što predstavlja uređaj s najvećim rashladnim kapacitetom na svijetu!

U travnju ove godine Haier je predstavio centrifugalni rashladnik (eng. chiller) s rashladnim kapacitetom od čak 15 MW. Radi usporedbe, navedeni kapacitet je ekvivalentan ukupnom zbroju kapaciteta otprilike 5.000 kućnih klima uređaja kakvi su uobičajeni u našim domovima! Samo jedan rashladnik ima mogućnost rashladiti površinu veličine 100.000 m2 tj. jednu zagrebačku četvrt. Predstavljen je na China Refrigeration Expo sajmu u Šangaju u travnju 2017.

Rashladnik koristi najmoderniju tehnologiju magnetske levitacije (Maglev technology). Haier je pionir u istraživanju i razvoju uređaja s ovom tehnologijom još od 2006. godine, a nekoliko stotina uređaja kapaciteta od 3 do 8 MW su već u višegodišnjoj eksploataciji na području Azije. Haier u Kini ima više od 80% udjela na tržištu centrifugalnih rashladnika i predstavlja apsolutnog lidera u tom području.

Tehnologija magnetskih ležajeva bez trenja postiže izvanrednu izdržljivost pri različitim opterećenjima što donosi uštede u potrošnji energije i otvara mogućnosti do sada nezamislive u sektoru hlađenja.

Uspoređujući s dosadašnjim usporedivim centralnim sustavima, Haier rashladnik troši 50% manje energije i ima dvostruko duži radni vijek. Time postaje jedan od ključnih proizvoda za industriju i najavljuje smjer budućih razvojnih dostignuća.

Haier koristi inteligentnu tehnologiju koja uključuje automatizaciju kompletnog sustava, ne zahtjeva ljudsku intervenciju za održavanje i primjenjuje umjetnu inteligenciju. Ugrađene jedinice su dio pilot programa kojim Haier istraživački centar konstantno unaprjeđuje postojeća tehnička rješenja i pomiče trenutne granice.

Više od 15 godina MB Frigo Grupa je generalni zastupnik za Haier klimatizacijske sustave na području Adria regije.

  • Za više informacija kontaktirajte odjel inženjeringa – kontakt.

Preuzmite
x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree