Stabilitetna soba s pomičnim regalom

Stabilitetna soba s pomičnim regalom

Rashladna oprema: Stabilitetna soba s pomičnim regalom

Primjena: čuvanje farmaceutskih uzoraka u kontroliranim uvjetima

Kapacitet: 63,44 m³

Industrija: Farmaceutska industrija

Investitor: Pliva Hrvatska d.o.o.

Lokacija: Zagreb

Ispitivanje stabilnosti proizvoda danas predstavlja sve brže rastući segment tržišta, budući da regulatorni zahtjevi u proizvodnji farmaceutskih, prehrambenih, kozmetičkih i dr. proizvoda i dodataka, zahtijevaju ubrzana, srednja i dugoročna ispitivanja stabilnosti.

Sobe stabiliteta osmišljene su za stvaranje kontrole nad okruženjem za širok spektar proizvoda kojima su potrebni specifični uvjeti temperature i / ili vlage. Neke od njihovih primjena uključuju: farmaceutska ispitivanja roka trajanja, ispitivanje i skladištenje kozmetičkih i veterinarskih proizvoda, prehrambenih dodataka, medicinskih proizvoda i ambalažnih materijala.

Za našeg investitora Pliva Hrvatska d.o.o., MB Frigo Grupa izradila je stabilitetnu sobu sa kontroliranim uvjetima (25°C±2°C / 60%RH±5%RH), ukupne površine 43,53 m², koja optimalno regulira vlagu i temperaturu u komori. Prostor komore koristi se za uskladištenje uzoraka u svrhu ispitivanja stabilnosti u fazi razvoja proizvoda. Unutar komore postavljen je niz kliznih stalaža za optimalno iskorištenje prostora i sa prozračnim policama namijenjenih za hladioničku uporabu.

Zidovi komore napravljeni su od pocinčanog, čeličnog lima između kojih se nalazi izolacija od kamene vune. Prema zahtjevu investitora, izolacija ispunjava sve standarde najstrože norme (EU, A1) za požarna svojstva materijala. Završna podna obloga u prostoru stabilitetne sobe je čvrsta, a izvedena je od PVC-a sa protukliznim svojstvima.

Kao pouzdan partner na ovom projektu, MB Frigo Grupa  na zahtjev investitora prilagodila je proizvod svim zahtjevima farmaceutske prakse (ISO 9001, GMP, GLP i dr.). i postojeće zakonske regulative.

 

Inženjering hlađenje

Projektiranje i inženjering

T: +385 (0) 1 56 30 672
F: +385 (0) 1 66 08 005
ing-hladenje@mbfrigo.hr