MB FRIGO rashladne komore sa stražnjim punjenjem

MB FRIGO rashladne komore sa stražnjim punjenjem

Rashladna oprema: rashladna komora za čuvanje prehrambenih proizvoda

Industrija: prehrambena industrija

Primjena: hlađenje proizvoda u kontroliranim  uvjetima

Kapacitet: ovisno o potrebama projekta

Investitor: benzinske postaje

Lokacija: Hrvatska

MB Frigo Grupa predstavlja novi projekt: rashladne komore sa stražnjim punjenjem. Specifičnost ovog tipa komora je u njihovom punjenju sa zadnje strane što korisniku omogućava jednostavan pristup proizvodima, održavanje određene količine zaliha te znatno povećanje korisne površine prednjeg (prodajnog) prostora objekta. Komora istovremeno ima i izložbeno – prodajnu i skladišnu funkciju.

Kroz nekoliko projekata, ovakav tip komore sa odličnim izolacijskim svojstvima pokazao se kao idealno rješenje za benzinske postaje i ostale slične objekte sa ograničenim izložbenim i skladišnim prostorom poput supermarketa i lanaca trgovina. Na ovaj način često se izlaže velika količina robe koja uobičajeno brzo cirkulira poput pića i sladoleda, a za koju je potrebna određena količina zaliha. Iako je sama konstrukcija komore uvučena u skladišni prostor, ona istovremeno ispunjava i funkciju izlaganja proizvoda krajnjem kupcu. U odnosu na klasične vitrine u prodajnom prostoru koje zauzimaju prostor, značajno troše energiju i nemaju mogućnost istovremenog skladištenja, rashladna komora uopće ne zauzima prostor namijenjen izlaganju proizvoda te učinkovitije troši energiju s obzirom na kapacitet robe. Također, proizvodi smješteni u vitrinama moraju se prodavati vrlo brzo obzirom na istek roka trajanja dok kod rashladnih komora to nije slučaj. U prosjeku, jedna rashladna komora sa stražnjim punjenjem može zamijeniti pet rashladnih vitrina.

 

Kod konstrukcije ovih specifičnih rashladnih komora, najznačajniji faktor je odabir staklenih vrata. Atraktivni dizajn i maksimalna vidljivost izložene robe iz svih kutova (okviri s tankim profilom) prikladni su za trgovine s uskim prolazima ili manjkom prostora. Široki raspon modela prilagođen je za primjenu u pozitivnom i negativnom temperaturnom području rada (od -30℃ do +5℃). Okretna ili klizna vrata, lijevo ili desno otvaranje vrata, prilagođene ručke, dodatne su opcije vrata koje stvaraju ugodno iskustvo kupovine. Staklena vrata s grijačem protiv kondenzacije omogućavaju njihovo jednostavno održavanje, transparentnost staklenih površina vrata i 100%-tnu vidljivost proizvoda.

Unutar komore su stalaže koje se pune robom s unutarnje strane. Stalaže sadrže police s nagibom, plexi ogradicama, nosačima cijena i razdjelnicima na policama. Police pod nagibom omogućavaju neometano klizanje proizvoda do ruba te prilikom punjenja polica nije potrebno dodatno poguravanje proizvoda.

Sve prednosti ovog tipa komore (stražnje punjenje, istovremena funkcija zaliha i izlaganja robe, veća korisna površina prednjeg prostora, učinkovita potrošnja energije) očekivano rezultiraju i brzim povratom investicije. Uz benzinske postaje, ovakav tip komore pokazao se izuzetno efikasan i kod lanaca trgovina i supermarketa. Nema potrebe za izgradnjom posebnih frižidera za čuvanje i skladištenje robe što također umanjuje troškove za investitora.

 

Inženjering hlađenje

Projektiranje i inženjering

T: +385 (0) 1 56 30 672
F: +385 (0) 1 66 08 005
ing-hladenje@mbfrigo.hr