Hotel „Omorika“ (HRV)

Hotel „Omorika“ (HRV)

Zahvaljujući raznovrsnosti svoje ponude, MB Frigo Grupa i Toshiba mogu ponuditi rješenja za najrazličitije situacije i zahtjeve, pri čemu je sve ostvarivo, bez obzira na to radi li se o klimatizaciji hotela, ureda, doma ili pak velikih građevinskih kompleksa, poput bolnica, trgovačkih centara i sl.

Tako je u Crikvenici ostvaren projekt s partnerom ELMIK d.o.o. kod kojeg su primijenjena točno po mjeri osmišljena rješenja sustava za klimatizaciju Toshiba.

Oko 2 km od središta Crikvenice smješten je hotel ‘Omorika’, izgrađen 1973. godine. U okviru temeljite sanacije koja je provedena ove godine, 115 soba i restoran, smješteni na šest katova, u cijelosti su klimatizirani Toshibinim sustavom klimatizacije s promjenjivim volumenom radne tvari (VRF). Pri tome je velika pozornost bila posvećena upravo klimi koja jamči dobro osjećanje korisnika, a bilo je važno postići i veliku fleksibilnost, kako bi se uređaji mogli uklopiti u postojeći interijer.

Što se tiče buke koju stvaraju vanjske jedinice, moralo se svakako pripaziti na to da razina buke bude što niža jer su jedinice postavljene u blizini soba. Da bi se gosti hotela baš svugdje dobro osjećali i da bi u svojoj sobi mogli odabrati klimu koja im najbolje odgovara, postavljene su zidne jedinice i žičani daljinski upravljači koji omogućavaju individualno upravljanje. Dodatno je vođeno računa i o tome da zidne jedinice budu lako dostupne kako bi se filtri u pravilnim razmacima mogli održavati. U sklopu projekta, pri čemu je projektni partner na izvođenju novog sustava klimatizacije bila tvrtka MB Frigo Grupa, ugrađeno je 14 vanjskih i 140 unutarnjih jedinica s ukupnim rashladnim učinom 392 kW.

Inženjering klimatizacija

Prodaja i projekti

T: +385 (0) 91 66 08 005
ing-klimatiacija@mbfrigo.hr