KGH Beograd 2019.

KGH Beograd 2019.

MB Frigo Grupa zajedno je sa svjetskim poznatim proizvođačem komponenti za rashladnu opremu Carel predstavila CO2 rashladnu jedinicu na poznatom specijaliziranom sjamu za klimatizaciju i hlađenje KGH u Beogradu (4. – 6.12.2019.).

Radi se o rashladnim jedinicama s ugrađenom najnovijom inverterskom tehnologijom, koje su sukladne svim nadolazećim propisima i omogućuju optimalan rad i prosječne uštede u energiji na godišnjoj razini do 25% u usporedbi s do sada korištenim proizvodima. MB Frigo je već započeo serijsku proizvodnju rashladnih jedinica koje pokrivaju pozitivne temperaturne režime, a jedinice za negativne temperaturne režime su u završnoj fazi razvoja i nakon ispitivanja trebale bi postati standardni proizvod do kraja godine.

Odluka o ulaganju u novu rashladnu opremu s prirodnim radnim tvarima je nužnost jer su danas u Hrvatskoj u upotrebi sustavi koji kao radnu tvar uglavnom koriste R 404A za koji već od 1. siječnja sljedeće godine nastupaju značajna ograničenja. Dodatni razlozi za promjene su povećanje svijesti o očuvanju okoliša i strah od još većeg porasta cijena HFC-ova.

Gledajući dugoročno, s rashladnim jedinicama koje kao radnu tvar koriste CO2 investitori ulaže u budućnost, snižavaju troškove trajnog pogona i održavanja i dodatno postaju aktivni sudionici u očuvanju okoliša. 

MB Frigo Grupa je realizirala niz projekata vezanih za rashladnu tehniku, kao tehnička podrška projektantima pri odabiru i razradi tehničkih rješenja ili kao isporučitelj opreme ili realizator cijelog projekta. Stručan i iskusan tim pri tome osigurava profesionalnu projektnu, tehničku, prodajnu i servisnu podršku.