CO2 rješenje by MB Frigo

CO2 rješenje by MB Frigo

Jeste li znali da još imamo samo 13 mjeseci za prilagodbu F-Gas regulative koja 2020. g. kreće s značajnim pooštrenjima?

Već danas F-Gas regulativa ima utjecaj na veliki broj tržišnih segmenata u cijeloj Europi koji na bilo koji način dolaze u doticaj s rashladnom opremom. Najveći utjecaj F-Gas regulative osjetiti će sudionici u prehrambenom lancu koji čine proizvođači hrane, logistika, transport i distribucija, maloprodaja i skladištenje hrane.

Kao odgovor na nadolazeće promjene MB Frigo Grupa predstavila je novu liniju rashladne opreme koja primjenjuje prirodnu radnu tvar CO2.

  • MB Frigo CO2 transkritična kondenzacijska jedinica rashladnog kapaciteta od 2 do 10 kW
  • MB Frigo CO2 transkritična multikompresorska jedinica s boosterom rashladnog kapaciteta od 30 do 400 kW.

Radi se rashladnoj opremi s ugrađenom najnovijom tehnologijom koji su prilagođeni dolazećoj F-Gas regulativi te omogućuju optimalan rad i uštede u potrošnji energije i više od 30% u usporedbi s do sada korištenim HFC proizvodima.

MB Frigo Grupa održala je prve seminare putem kojih je prezentirala CO2 tehnologiju te su sudionici imali priliku vidjeti prvu MB Frigo CO2 transkritičnu kondenzacijsku jedinicu u radu. Navedena kondenzacijska jedinica već je uspješno prošla testove u najtežim klimatiskim uvjetima -20˚C do +45˚C.

MB Frigo CO2 transkritična kondenzacijska jedinica osmišljena je i izrađena u surdanji sa svjetski poznatim proizvođačem komponenti za rashladnu opremu – Carel.

 

Preuzmite