Dizalica topline Estia

Dizalica topline Estia

ESTIA dizalica topline zrak/voda u stanju je dobivati toplinu iz okolnog zraka i time zagrijavati vodu.

Prednosti:

  • umjesto dobivanja potrebne tople vode za kupanje ili grijanje gorivima (ulje, pelete, drva, plin, itd.) ili 100-postotnom električnom energijom
  • upotrijebljena energija 80 posto potječe iz zraka i samo je 20 posto električna (ovisno o vanjskoj temperaturi).
  • štedi prostor i ekološki je prihvatljiv u odnosu na konvencionalne sustave

Topla voda:

Prvo područje za koje se može upotrebljavati ESTIA sustav je topla voda za tuširanje i kupanje. To je posebno zanimljivo za sve koji renoviraju i koji, primjerice, trebaju novi bojler. Ovdje se isplati razmotriti mogućnost upotrebe dizalice topline zrak/voda kao alternative staroj pripremi tople vode.

Grijanje na kvadrat:

Na kvadrat znači: 2-zonsko upravljanje! Jer je također moguće dva toplinska kruga opskrbiti različitim temperaturama – primjerice podno grijanje, čiji se dovodi napajaju niskim polaznim temperaturama, plus „normalno“ grijanje radijatorima i visokom polaznom temperaturom. Informativno: Polazna temperatura pokazuje pri koliko stupnjeva zagrijana voda protječe u toplinskom krugu.

Kod teme grijanja ponovno je prikladna napomena za sve koji renoviraju i dodatno opremaju: povezivanje s postojećim sustavima grijanja također je moguće.

Zaključak o mogućnostima s ESTIA sustavom:

  • upotreba isključivo za pripremu tople vode za kupanje
  • potreba za grijanje
  • opcija povezivanja na postojeći sustav grijanja
  • načelno je moguće sustave upotrijebiti u svrhu hlađenja (tehnološki povlači druge zahtjeve u pogledu sustava vode i stoga se češće upotrebljava u komercijalnom sektoru nego u privatnom kućanstvu)

 

Kataloge preuzmite na sljedećem linku – Toshiba ESTIA 2019

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree