Čišćenje klima uređaja

Čišćenje klima uređaja

Pravilno čišćenje sprečava infekcije i produljuje vijek trajanja klima-uređaja. Klima-uređaji koji se ne čiste redovito mogu uzrokovati opasne bolesti poput legionele, a uzrokuju i astmu te alergije.

Servis klima uređaja obavite jednom godišnje, prije sezone hlađenja, a sami ga možete čistiti svaki mjesec. Dobrim održavanjem klima uređaja produljujete im vijek trajanja i štedite novac.

Filtere možete čistiti i svaki tjedan ako u kući imate puno tepiha, ljubimaca ili pušite. Otvorite uređaj i pogledajte koliko se prašine ulovilo.

Sredstva za čišćenje isparivača djeluju antibakterijski – Zepynamic A ili Venture (mirisni sprejevi za čišćenje i dezinfekciju klima uređaja. Samo dobro pošpricajte isparivač i ostavite da djeluje 15 minuta. Vratite oprane i osušene filtere te zatvorite uređaj. Sredstva ne treba ispirati vodom, nego samo upalite klimu na hlađenje na nekih 10 do 15 minuta. Tako će se sredstvo isprati iz ćelija i otići u kadicu u kojoj se skuplja kondenzat pa i nju dezinficirati.

Također postoje i tabletice za kadicu koje u većini uređaja možete sami umetnuti. Kadica se nalazi ispod isparivača, a tijekom sezone hlađenja tableta će se u njoj otapati i ubijati bakterije.

POSTUPAK ČIŠĆENJA KLIMA UREĐAJA:

  • OTVORITE POKLOPAC – isključite klimu iz struje. Otvorite poklopac klima-uređaja. Čut ćete ‘klik’ sa svake strane.
  • PRONAĐITE FILTERE U KLIMA UREĐAJU – vidjet ćete dva manja ili jedan veći filter, ovisno o klima-uređaju. Neki još imaju i dodatne zeolitne ili grafitne filtere. Njih treba mijenjati jednom godišnje.
  • IZVADITE FILTERE I OPERITE IH – filtere izvadite te operite tušem i blagim sapunom za ruke. Ostavite da se u potpunosti osuše. Nikako ih ne vraćajte mokre u uređaj.
  • NASPREJAJTE SREDSTVOM – nasprejajte isparivač nekim od sredstava za čišćenje klime po izboru. Pričekajte 15-ak minuta prije vraćanja filtera.
  • VRATITE FILTERE I UKLJUČITE KLIMU – vratite suhe filtere, zatvorite poklopac uređaja i upalite klimu desetak minuta na opciji hlađenje.

Za stručno čišćenje klima uređaja obratite se ovlaštenim serviserima MB Frigo Grupe – kontakti se nalaze na sljedećem linku – Ovlašteni serviseri.

Preuzeto s portala 24sata – https://www.24sata.hr/tech/filter-od-klime-cisti-se-jednom-tjedno-i-to-sapunom-i-vodom-575832

ZEPYNAMIC – pjenušavi sprej
posebno djelotvorno sredstvo koji osigurava nivo čistoće koji zadovoljava stroge bolničke standarde. Uklanja brojne bakterije, viruse, gljivice, plijesan te ostale respiratorne bakterije te onemogućava njihovo nastajanje sljedećih 2-3 mjeseca. Smanjuje opasnost od zaraze bolestima. Dezinficira bacile površinski ali i dubinski deodorirajući prostor. Pjenušavo sredstvo omogućava kompletno pokrivanje svih površina. Sigurno je u uporabu i ekološki prihvatljivo.

VENTURE – mirisni sprej
mirisni sprej efikasno čisti te dezinficira filtere u unutarnjoj jedinici klima uređaja. Mješavina tekućih kristila, emulgaora te otapala izvanredna su kombinacija za čišćenje i dezinficiranje. Omogućava kompletno čišćenje svih površina uklanjajući bakterije.

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree