500 najboljih

500 najboljih

Poslovni časopis Lider objavio je rang listu 500 kompanija koje su iskazale najveću novostvorenu vrijednost. MB Frigo Grupa zauzela je svoje mjesto među 500 najboljih u Hrvatskoj.

MB Frigo Grupa predstavlja lidera na tržištu klimatizacije i rashladne opreme te iz godine u godinu ostvaruje velike uspjehe uz jasnu viziju pokretača i uspješan tim djelatnika.

Istraživanje 500 najboljih u HRV:

  • Na rang listama su samo najbolja poduzeća, kojima je ukupni prihod bio veći od novostvorene vrijednosti te koja su 2017. isplaćivala plaću veću od 5000 kuna. Nisu uzeta u obzir poduzeća koja su u trenutku izrade tablica (srpanj 2018.) bila u blokadi, porezni dužnici, u predstečajnoj nagodbi i ne isplatitelji plaća.
  • Novostvorena vrijednost u pojednostavnjenom opisu odgovara zbroju bruto plaća i bruto dobiti. Računa se zbroj dobiti prije oporezivanja, neto plaća, poreza i prireza na plaće: svih doprinosa iz plaće i na nju, autorskih honorara i ugovora o djelu sa svim porezima i doprinosima na osnovi takvih ugovora, studentskih honorara, uključujući poreze i druga davanja na osnovi ugovora o radu studenata te stipendija, od čega se oduzimaju sredstva primljena kao dotacije ili subvencije iz državnog proračuna odnosno proračuna lokalnih jedinica.
  • Produktivnost – novostvorena vrijednost podijeljena s prosječnim brojem radnika na osnovi sati rada daje produktivnost. U ekonomskoj terminologiji tako dobivena produktivnost često se naziva ‘radna produktivnost’.

MB Frigo Grupa (MBFG)

  • Kategorija Novostvorena vrijednost (dolasci) – MBFG nalazi se na 37. mjestu 
  • Kategorija Prvih 50 uspona – MBFG nalazi se na 14. mjestu
  • Kategorija Grupa djelatnosti – Trgovina – Veleprodaja – Ostalo – MBFG nalazi se na 35. mjestu

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree